3 tips voor als je een keuken wilt kopen


Je schaft niet zomaar een nieuwe keuken aan. Dit is een proces waar veel tijd en moeite in gaat zitten, want je er wilt natuurlijk vele jaren van kunnen genieten. Je moet daarom een ruimte ontwerpen die je nu mooi vindt en die nu praktisch is, maar die dat over 10 of 20 jaar nog steeds is. Er worden zoveel opties aangeboden met betrekking tot indeling, inhoud en design dat het soms lastig kan zijn om niet overweldigd te worden. Daarom hebben we de volgende drie tips samengesteld.

Tip 1: bepaal een budget voor je keuken en hou je er aan

Er zijn niet veel mensen die een onbeperkt budget hebben en daarom is het altijd goed om van te voren vast te stellen hoeveel je aan een nieuwe keuken uit kunt geven. Dit is niet alleen voor jou van belang, maar ook voor de adviseur. Als deze druk in de weer gaat met een ontwerp dat je uiteindelijk toch niet kunt betalen, dan is dat zonde van de tijd. Bepaal dus hoeveel geld je beschikbaar wilt stellen, geef dit direct door aan de adviseur zodat deze weet waar hij of zij mee kan werken en ga hier niet overheen. Vergeet nooit dat je je budget hebt vastgesteld met goede redenen.

Tip 2: ga goed voorbereid naar je afspraak

Tijdens het uitkiezen van een keuken zal je met een adviseur om de tafel gaan zitten om een ontwerp te maken. Als jij je zo goed mogelijk voorbereid op deze afspraak, dan kun je dan direct al spijkers met koppen slaan. Neem je budget mee, maar ook een wensenlijst en de afmetingen. Uiteraard is het wel belangrijk dat er later nog een medewerker langskomt om deze exact op te nemen, maar met jouw afmetingen kan de adviseur direct al vertellen wat wel en niet past en wat de meest logische indeling is. Teken dan ook uit waar de gas- en waterleidingen binnenkomen en waar de stopcontacten zich bevinden. Dit zijn belangrijke gegevens die direct invloed hebben op het ontwerp van je keuken.

Tip 3: neem de tijd

De adviseur zal vervolgens een offerte opstellen voor de keuken die jullie hebben uitgekozen. Het is belangrijk dat je deze niet zomaar accepteert, maar dat je er eerst een nachtje over slaapt. Daarna neem je de offerte goed door en controleer je of deze exact weerspiegelt wat jullie hebben afgesproken. Zorg dat alles bij de prijs is inbegrepen en dat je dus niet onverwachts voor verrassingen komt te staan. Pas als je echt zeker bent dat de offerte de keuken beschrijft die jij wilt aanschaffen, teken je deze. 

De beste keuken voor jou

Een goede voorbereiding is het halve werk en daar heeft de adviseur ook wat aan. Daarnaast zijn overhaaste beslissingen bij het uitkiezen van een keuken te riskant. Met de bovenstaande drie tips schaf je de keuken van je dromen aan waar jij en de rest van de personen in je huishouden vele jaren een heerlijke tijd gaan beleven. 

Bij Superkeukens vind je een ruim assortiment keukenstijlen.