5 tips om meer ruimte in je woning te creëren

Heb je behoefte aan meer ruimte in huis door bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding? Dan hoef je gelukkig niet gelijk aan een uitbouw of aanbouw te denken. In dit artikel hebben we 5 tips opgenomen waardoor je op een snelle en makkelijke manier ruimte kunt creëren in jouw woning.

1. Gebruik de garage
Heb je een garage die niet optimaal benut wordt? Dan is het wellicht een idee om de garage te betrekken bij jouw woning. Dit is een relatief makkelijke manier om meer leefruimte te creëren. Door deze simpele verbouwing kun je al snel een grote extra ruimte toevoegen aan jouw woning. Met de verbouwde garage kun je uiteindelijk verschillende kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer, een toevoeging aan jouw woonkamer of juist een keuken. Werk je vanuit huis? Dan kun je de garage ook goed gebruiken als kantoor of bedrijfsruimte.

Bij deze verbouwing staat het vervangen of verwijderen van de garagedeur of -muur centraal. Idee: vervang de deur of muur die voor een scheiding tussen jouw woning en garage zorgt door een mooie schuifdeur of juist een groot raam.pexels-photo-large

2. Transformeer je veranda of balkon
Ook een veranda of een balkon kun je omtoveren tot extra woonruimte. Je kunt de ruimte bijvoorbeeld laten afsluiten door het plaatsen van een glazen pui. Zo creëer je op een makkelijke manier een serre, die je als een toevoeging aan de woonkamer of de slaapkamer kunt zien. Tip: richt de nieuwe ruimte in dezelfde stijl in als de binnenruimte, zodat het een geheel wordt.

3. Benut de ruimte op zolder
Met een zolder kun je verschillende kanten op. Het is een perfecte ruimte voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer (misschien zelfs met een inloopkast!), badkamer (wat dacht je van jouw eigen mini spa?) of zelfs woonkamer. Om de zolder leefbaar te maken is het van belang om ramen en eventueel een extra dakkapel te laten plaatsen. Heb je een grote zolder? Dan kun je er ook voor kiezen om de ruimte te veranderen in twee aparte kamers.

4. Creëer een extra verdieping
Heeft jouw woonruimte een extra hoog plafond? Dan kun je door middel van het realiseren van een extra verdieping of vide zowel gezelligheid als een extra ruimte creëren. Een vide kan bijvoorbeeld ingericht worden als een extra relax-plek of een werkruimte. Ook is het een ideale oplossing voor het opbergen van spullen.  De mogelijkheden zijn eindeloos.

5. Vergeet de ruimte onder de trap niet
De ruimte onder de trap wordt vaak vergeten wanneer er gedacht wordt aan het creëren van ruimte. Jammer, want je kunt deze ‘onhandige’ ruimte makkelijk veranderen in een opbergkast of een schoenenkast!