Afvoer zelf repareren of uitbesteden

In veel gevallen worden lekken, breuken of verstoppingen veroorzaakt door beschadigde of verouderde afvoeren of rioleringen. Dergelijk onderhoud of verbouwing brengt een hoop rommel met zich mee. Er is nogal wat hak- en breekwerk nodig om een afvoer te repareren. U vraagt zich misschien af of het beter is de afvoer zelf te repareren of uit te besteden. In dit artikel vertellen wij u er meer over. 

Uw afvoer zelf repareren

Als uw afvoer kapot is en u wilt uw afvoer repareren, dan moet u natuurlijk weten wat de oorzaak is van de kapotte afvoer. Dat kan komen door veroudering, roest of wortelgroei. Als de afvoer zich op een scheidingsmuur of schot bevindt, werkt de afvoer niet goed. Dat komt omdat rioolwater en vuil niet normaal afgevoerd kunnen worden. Afvoeren kunnen ook barsten door druk van buitenaf, gebrek aan flexibiliteit of verzakking. Het is belangrijk om een kapotte afvoer snel te repareren om veel ongemak te voorkomen.

Is een afvoer repareren een klusje voor echte vakmensen? 

Een afvoer repareren is geen gemakkelijke klus. U moet niet alleen de juiste kennis hebben, maar ook het juiste gereedschap. Als u niet weet wat u doet en het niet goed doet, kunt u weer met een lek of verstopping in uw afvoer komen te zitten. Vooral als u geen echte klusser bent, dan is het verstandiger om de afvoerreparatie over te laten aan een deskundig loodgietersbedrijf. Zo weet u zeker dat het goed gedaan wordt, en dat u in de nabije toekomst geen lekkages of verstoppingen meer zult krijgen.  

Een loodgieter weet namelijk heel goed wat hij doet, en heeft ervaring en de juiste materialen om de klus te klaren. Daar kunt u als doe-het-zelver niet tegenop. Om op de kosten te besparen, kunt u het beste een loodgietersbedrijf in uw buurt inschakelen. Dat kan u voorrijkosten besparen. Als de loodgieter van ver moet komen, vooral als het werk niet in één keer gedaan kan worden, lopen die kosten flink op.