Het is inmiddels bekend wat een wing chair is. Ook wel oorfauteuil genoemd. Het is een ‘luie’ stoel waarin u comfortabel zit en vaak wordt gekozen als het meest opvallende deel in de woonruimte. De stoel biedt maximale comfort en enigszins privacy vanwege de ‘oren’ aan de zijkant. Maar hoe is de stoel nou eigenlijk ontstaan?

Waar is de wing chair ontstaan?

Deze welbekende fauteuil is ontstaan in Engeland in het tijdperk van Queen Anne, wat begin 1700 was. Rond deze periode in de geschiedenis was er voornamelijk ‘mannelijk’ en zwaar meubilair wat Queen Anne niet uitnodigend over vond komen. Ze verwelkomde namelijk veel gasten voor een kop thee of een vergadering in haar paleis. Ze wilde lichte en uitnodigende stoelen hebben, zodat haar gasten zich gemakkelijk op hun gemak voelen en de stoelen gemakkelijk verschoven konden worden om het interieur aan te passen gebaseerd op het aantal bezoekers. Het verschuiven van meubelen werd vanaf de tijd van Queen Anne meer gebruikelijk. In deze tijd werden ook meerdere meubelen ontworpen met als doel het kunnen verschuiven. Het ging zelfs zo ver, dat er in de slaapkamer ook door Queen Anne ontworpen meubilair kwam te staan.

Comfortabiliteit en lekker ontspannen met de fauteuil

De wing chair is ontworpen om maximaal comfort te bieden. Zo heeft de stoel een verbrede rugleuning en eventueel zijdelings en bovenaan geplaatste vleugels. Deze vleugels, of ‘wings’ genoemd, bieden bescherming tegen hoofd, hals en rug tegen onder andere kou, tocht en zelfs hitte. Het ontwerp van de stoel gaat al eeuwen mee en veranderde door de tijd heen steeds vaker van gedaante: het verwijderen van de vleugels of het extra groot maken ervan. De oren bieden ook nog eens rust qua zicht en fel licht. De stoel maakt het mogelijk om een persoon even terug te laten trekken en in rust, zonder het aanhoren van gesprekken van anderen, zijn of haar ding te doen.