De vele voordelen van opbouwspots.
Waarom opbouwspots gebruiken
Opbouwspots kunnen helpen bij het oplossen van problemen met bevestigingspunten. Als je een flexibele spot nodig hebt en niets in een plafond of muur kunt plaatsen, dan is een verstelbare opbouwspot misschien wat je nodig hebt. Het hebben van een alternatief voor opbouwmontage is een geweldige ontsnappingsroute als je een beperkte plafondruimte of helemaal geen lege ruimte hebt. Het is niet alleen een gebrek aan leegte dat een beperking kan zijn; we raden af om fittingen in isolatie te plaatsen.
Opbouwspots hebben het voordeel dat ze het licht precies op de juiste plek kunnen plaatsen. Dit eetgedeelte is overdag een heerlijk, natuurlijk lichte ruimte. Het is bijna volledig van glas, wat betekent dat de bevestigingspunten zeer beperkt zijn. Op maat gemaakte bevestigingen, ontworpen in samenwerking met het beglazingsbedrijf, stelden ons in staat om een discreet aluminium profiel op precies de juiste plaats boven de eettafel te plaatsen.
Waar je op moet letten bij het gebruik van opbouwspots
Opbouwarmaturen zijn dus flexibel en uitstekend geschikt voor het verlichten van problematische gebieden, maar waar moet je op letten? Een overweging is de kosten. Ontwerpen met op het oppervlak gemonteerde fittingen is waarschijnlijk duurder dan met verzonken fittingen. Vergelijking met LED-armaturen die dezelfde lichtmotor delen, laat zien dat een opbouwarmatuur 25-50% duurder kan zijn. Dat is op een vergelijkbare basis, maar de dingen zijn misschien subtieler dan dat. Het is misschien goedkoper en beter om een iets duurdere opbouwspots op de juiste plaats te gebruiken dan geld uit te geven aan het zoeken naar een passende, meer verzonken oplossing.
Het belang van het begrijpen van bevestigingsmethoden
Je hoeft niet de route af te leggen om op maat gemaakte beugels of op maat gemaakte montagepunten te ontwikkelen. Architecturale opbouwspots worden vaak standaard geleverd met verschillende bevestigingsmethoden. Elke variant biedt een andere bevestigingsmogelijkheid voor verschillende omstandigheden. Aansluitingen kunnen gemaakt worden achter een vlakke plaat, opbouw of half verzonken. Verbindingen kunnen worden gemaakt in de plaat of rozet zelf of de hele driver kan in de plafonddoos worden geïntegreerd, wat een handige maar omvangrijkere geïntegreerde eenheid oplevert. Dezelfde basisbehuizing kan worden gebruikt als een vlakke vaste armatuur of als pendelarmatuur of zelfs als onderdeel van een railverlichtingssysteem.