De verschillende vloer mogelijkheden

gietvloer

Als iemand het overweegt om hun huis in Nederland te renoveren, één van de dingen die zij zouden kunnen bekijken bij het bijwerken, is de vloer. Vroeger had je niet veel keuze bij het bepalen welk type vloer je wilde, maar dat is nu niet meer het geval. Natuurlijk kun je nog steeds kiezen voor een traditionele parketvloer of een laminaat versie als je een onderhoudsvriendelijke optie wilt. Voor een meer industriële uitstraling behoort ook een vloer die eruit ziet alsof hij van beton is, ook wel betonlook vloer genoemd, tot de mogelijkheden. Andere opties voor een meer eigentijdse uitstraling zijn een epoxyvloer of een gietvloer.

gietvloer

Voordelen van een giethars vloer

Giethars vloeren zijn doorgaans zeer goed beschermd tegen slijtage. Ze hebben een toplaag voor de glans, maar het materiaal zelf zal wel niet verkleuren. Waar een laminaatvloer of tapijt na verloop van tijd dof of verbleekt, gebeurt dat bij giethars niet. Dit betekent dat kunstharsvloeren gedurende hun hele levensduur niet alleen geweldig zijn om naar te kijken, maar ook van grote waarde zijn ten opzichte van meer traditionele soorten vloeren. Een giethars vloer is zowel waterafstotend als makkelijk schoon te houden. Wel dient de vloer onderhouden te worden met een geschikt reinigingsmiddel en tevens dient men de vloer periodiek in de was te zetten om de toplaag in goede conditie te houden.

Veiligheid en comfort opties

Als je kinderen hebt, is een polyurethaan vloer die een beetje elastisch is misschien de beste keus, om ze te helpen beschermen tegen stoten en blauwe plekken. Een polyurethaan vloer zal ook warm aanvoelen. Een epoxyvloer daarentegen is keihard. Als je ouderen in huis hebt, is een antislip afwerking ook een heel goede optie. Voor extra comfort is een gietvloer ook makkelijk te combineren met vloerverwarming. En qua kleur is alles mogelijk, zo maak je zelfs van je vloer een kunstwerk. Een meer neutrale aanpak zal de komende jaren echter waarschijnlijk minder gedateerd aanvoelen. En aangezien een gietvloer er 20 jaar of langer goed uit blijft zien, is dat iets om over na te denken.