De lente is aangebroken en dat betekent dat veel mensen weer bezig zijn met het opknappen van de tuin. Want eerlijk is eerlijk, je kan pas echt lekker in de tuin zitten als deze er mooi bij ligt. Naast gezellige bloemen en planten, kan je ook op andere manieren je tuin opknappen. En hoe leuk is het om dit helemaal zelf te doen? In dit artikel geef ik je wat inspiratie over hoe jij jouw tuin kan pimpen.

Tuinhout

Allereerst moet je bepalen welk soort hout je gaat gebruiken voor je project. Er zijn namelijk heel veel verschillende houtsoorten, maar deze zijn niet allemaal geschikt. Een van de meest gebruikte houtsoorten voor projecten in de tuin is tuinhout. Deze soort is verkrijgbaar in de vorm van palen, balken en ook planken. Je kan tuinhout bewerken met beits om het een kleur te geven die jij mooi vindt. Behandel je het niet met beits, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze tint. 

Inspiratie

Heb je zin om iets leuks voor in de tuin te maken maar weet je niet precies wat? Er zijn genoeg opties! Je kan bijvoorbeeld zelf een tuinhuisje maken, ideaal om tuinkussens in te bewaren en gereedschap. Je kan ook zelf een nieuwe schutting maken. Als je er ruimte voor hebt kan je ook zelf een carport maken, zodat je je auto mooi kan parkeren. Een ander idee is om zelf een veranda in de tuin te maken.

Ben je nog op zoek naar mooi hout voor je DIY project? Neem dan eens een kijkje op https://www.houtdirect.nl/. Hier vind je een ruim assortiment aan tuinhout en daarnaast ook nog vele andere houtsoorten.