Een nieuwe design keuken: wat kies je?

design keuken

Het aanschaffen van een nieuwe keuken is een grootse gebeurtenis, want een keuken is een belangrijk onderdeel van je interieur. Daarom is het belangrijk dat je een keukendesign kiest waar je je prettig bij voelt. Toch is het ook leuk als de gekozen keuken een beetje in de mode is, maar het kan ook zo weer uit de mode zijn. Bij het nemen van een design keuken is dit risico klein: design keukens zijn namelijk vrij immuun tegen modetrends vanwege hun strakke ontwerp met tijdloze materialen.

Wat is een design keuken?

Een design keuken is niet per se een stijl op zichzelf, maar kan wel elementen bevatten die duidelijk bij een design keuken horen en ook de stijl van de keuken benadrukken. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in de handgrepen van keukenkastjes. Greeploze keukenkastjes zijn al lang populair, en dit design benadrukt vaak de moderne stijl van een keuken. Maar ook als je wel zichtbare handgrepen hebt, kun je hier de stijl in laten doorstromen. Een landelijk design kun je bijvoorbeeld benadrukken met houten handgrepen en een romantische stijl met sierlijke handgrepen.

design keuken

Eigen ervaring met een design keuken

Zelf ben ik al jaren erg blij met mijn design keuken. Bij het ontwerpen van mijn keuken heb ik mijn wensen doorgegeven en toen is er een prachtig ontwerp voor me gemaakt. Ik heb niet het idee dat mijn keuken snel oudbollig zal worden. Het mooie marmeren keukenblad zal lang meegaan en de strakke keukenkastjes zullen voorlopig naar mijn smaak blijven. Al met al was het voor mij de goede keuze om voor een design keuken te kiezen!