on-the-ship-g03d9eea0d_640

Een frans balkon is een goede manier om te zorgen dat niemand zomaar van de 1e verdieping valt en toch lekker de deuren kan open zetten om te luchten. Ook bij nieuwe bouwprojecten zie je een frans balkon terugkomen. Het geeft natuurlijk ook gelijk de sfeer van frankrijk door lekker met open deuren en de buitenlucht naar binnen. Meer van het buitenleven naar binnen halen en het is ook goed om het huis even goed te laten ventileren. Redenen waarom architecten nog steeds kiezen voor een frans balkon in plaats van bijvoorbeeld een normaal balkon die duurder is en waarschijnlijk nooit gebruikt wordt in een land als Nederland.

Waarom geen raamkozijn

Een raamkozijn heeft ook zijn voor en nadelen. Er zijn minder kieren als bij een een deur zoals bij een frans balkon en de oppervlakte hoeft dan ook niet zo groot, omdat er niet een heel persoon doorheen hoeft. Als je kiest voor een raamkozijn op bijvoorbeeld de eerste verdieping dan is een zogenoemd draaikiep raam een populaire keuze. Perfecte combinatie van luchten, ventileren en afsluiten zonder dat het een groot oppervlak is als een deur.

Keuze uit kozijnen

Er is dus heel wat te kiezen als je een nieuwe kozijn wil. Zoals de materialen waaronder kunststof of hout de meest populaire zijn. Maar ook aluminium en kunststof met houtlook is een optie. Er zijn verschillende isolatiewaarde en dat zal bij kunststof met triple glas beter zijn als hout met dubbelglas. Er kunnen dus verschillende soorten glas in verschillende kozijnen. Dan zijn er nog de maten en maximale en minimale maten bij verschillende aanbieders en producten. Je kan in iedere geval altijd kiezen voor een frans balkon om het geheel een mooie look te geven en het helemaal af te maken als je van buiten naar het kozijn kijkt.