Goed voorbereid op extreme situaties

Veel van jullie hebben waarschijnlijk wel eens het programma doomsday preppers gezien. In dit programma bereiden vooral families zich voor op de Apocalyps, oftewel het einde van de wereld. Dit doen ze door altijd een etensvoorraad van minstens een jaar te hebben, voorbereid te zijn op weersituaties en sommige hebben een schuilkelder die ook tegen nucleaire aanvallen kan.

Hier in Nederland zijn we hopelijk een stuk nuchterder en rationeler en zal het gemiddelde gezin geen doomsday shed hebben. Wat we wel allemaal zouden moeten hebben is een noodvoorraad voor het geval van een grote stroomuitval of een langdurige afsluiting van de waterleidingen.

Ook bij ons komt het wel eens voor dat het hard stormt waardoor ruiten kapot gaan. Dat kelders onder water komen te staan door heftige regenval. Dat bij werkzaamheden een verkeerde leiding wordt doorgeknipt. Door het in huis halen van een paar producten kan je nog steeds relatief comfortabel je dag doorbrengen!

Om te zorgen voor licht raden we aan om minimaal 10 grote kaarsen in huis te halen en natuurlijk een aansteker. Voor naar buiten kan je zaklampen gebruiken. Zaklampen bedrukken kan je doen voor elk familielid zodat je zeker weet dat iedereen altijd een zaklamp in zijn of haar kamer heeft. Andere artikelen kan je ook laten bedrukken bij Maxilia.

Daarnaast minimaal 4 liter water per persoon in je huishouden op voorraad hebben komt al van pas als je waterleidingen het een dag niet doen. Daarnaast zijn energiebars handig als je gasleiding een dag kapot is. Warme dekens heb je vast in huis, maar een paar extra komen altijd van pas. Of het nou is omdat het koud is in de winter of doordat er een storing is bij het gasbedrijf.

Zorg dus voor kaarsen, lucifers, zaklampen, water, energiebars en warme dekens en je kan de meeste extreme situaties in Nederland wel aan!