Hoe houdt je je parkeerterrein alleen voor personeel

Soms zijn er simpelweg niet genoeg parkeerplekken in een gebied beschikbaar. Daarom zorgen veel bedrijven voor parkeerplaatsen voor hun eigen personeel, zodat zij in ieder geval wel een parkeerplek hebben en niet ver naar hun werk moeten lopen. Het probleem is alleen dat veel mensen ervoor kiezen om op de eerste de beste parkeerplek te gaan staan, ook al horen ze er niet te parkeren. Met een intercom kan je ervoor zorgen dat alleen jouw personeel op jouw parkeerplaats kan gaan staan, want je wil niet dat jouw personeel de dupe wordt van een parkeerplaatsentekort dat het probleem van de gemeente is.

Wat kan je nog meer doen?

Een intercom met slagboom is de beste manier om parkeerplekken te beschermen van wildparkeerders, maar je kan helaas niet alle parkeerplaatsen daarmee beschermen. Als winkel wil je bijvoorbeeld dat je klanten gewoon makkelijk kunnen parkeren en niet eerst door een slagboom moeten. Het nadeel is alleen dat anderen daar dan misbruik van kunnen maken. Je kan dan dreigen met een wegsleepregeling. Dit betekent overigens niet dat je echt auto’s van niet-klanten weg moet gaan slepen, meestal is de dreiging alleen al genoeg om wildparkeerders weg te jagen.

Waar is die apparatuur nog meer goed voor

Een intercom met slagboom kan natuurlijk nog veel meer dan alleen je parkeerplaatsen beschikbaar houden. Ten eerste verhogen ze de beveiliging van je terrein. Doordat je eerst langs een controle moet om binnen te komen komen inbrekers ook een stuk minder makkelijk binnen. En inbrekers kiezen er meestal voor om ergens in te breken waar dat makkelijk is, en alleen al een intercom met slagboom kan een barrière zijn die goed genoeg is om inbrekers buiten te houden. Verder zorgt het er ook voor dat je bedrijf net een beetje professioneler oogt. Een slagboom heeft immers gewoon een bepaalde uitstraling.