Hoe kies ik de perfecte omheining voor mijn dakterras?

glazen-balkonhek

Om optimaal te genieten van je dakterras, is een gevoel van veiligheid zeer belangrijk. Aangezien je niet wilt dat er een mogelijkheid van ongeluk is, wil je je dakterras zo goed mogelijk beveiligen voor jezelf en andere gebruikers zonder in te geven op vlak van stijl. Hierdoor is het kiezen van het perfecte dakterras hekwerk cruciaal. Er bestaan verschillende mogelijkheden op vlak van materiaal en stijl die wij hieronder kort voor je gaan oplijsten.

De verschillende dakterras materialen

Afhankelijk van de bouwstijl van je pand of woning, wil je dat de stijl van je dakterras perfect erbij past zodat deze elkaar vervolledigen en een mooi geheel vormen. Hiervoor is het belangrijk alle soorten van balkon omheining te kennen om zo de beste keuze te kunnen maken. Er zijn drie grote categorieën van stijlen voor je dakterras; glas, aluminium en hout. De glas en aluminium varianten zijn de meest populaire aangezien deze het minste onderhoud vergen maar toch een mooie en moderne look geven aan je terras. De traditionele houten variant wordt dezer dagen minder gekozen door zijn hogere nood aan onderhoud. Echter is hier de laatste jaren een oplossing voor gevonden, namelijk een aluminium dakterras hekwerk met een houten uitstraling. Zo combineer je het authentieke houten gevoel met een minimum nood aan onderhoud voor optimaal genot.

Bestand tegen alle weer mogelijkheden

Net zoals bij balkon hekwerken, moeten dakterras hekwerken bestand zijn tegen alle soorten weer. Misschien zelfs nog meer doordat deze op het dak staan en zo alle soorten weer tegen zich krijgen. Gelukkig zijn aluminium en glas hier perfect tegen bestand. Door hun samenstelling en coating hebben ze de perfecte sterkte zodat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer het weer eens hard stormt of voor lange tijd regent in Nederland of België. Zelfs bij extreem warme temperaturen, kan het geen kwaad. Het aluminium kan iets uitzetten bij warmte maar de hekwerken zijn hiertegen bestand. Door deze combinatie krijg je ook nog eens een minimum aan nodig onderhoud zodat je optimaal kan relaxen bij alle weersomstandigheden.