Op zoek naar een leuke camping in Ommen?

camping Ommen

Als je overweegt te overblijven in Overijssel, is het misschien wat om te kijken naar camping Ommen. Ommen is namelijk een gezellig plaatsje in Overijssel, maar het ligt ook nog eens in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Dit zorgt er gegarandeerd voor dat je omgeving adembenemend is. Als je gek bent van de natuur is dit echt een goede vakantie voor jou. Vanaf de zestien heuvels heb je namelijk een geweldig uitzicht over de heidevelden, maar je kunt ook wandelen tussen de bossen en aan de oever van rivier de Vecht. 

camping Ommen

Informatie over Overijssel

Overijssel heeft een gevarieerd landschap, met veel bossen, rivieren, meren en moerassen. Het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa ligt in de Kop van Overijssel, en biedt een unieke flora en fauna. Dit park heet Weerribben-Wieden. Ook zijn er mooie steden te vinden in de provincie, zoals Zwolle, Deventer en Kampen. Deze steden bieden een schat aan bezienswaardigheden, zoals musea, kerken, monumenten en oude stadsmuren. Zwolle is ook een leuke stad om te bezoeken voor het bruisende stadscentrum, waar veel restaurants, bars en winkels te vinden zijn.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden bestaat uit ruim 10.000 hectare. Het wordt ook gezien als het grootste aaneengesloten laagveen moerasgebied van Noordwest-Europa. Het bestaat uit plassen, meren, moerasbossen, bloemrijke hooilanden, slootjes en uitgestrekte rietpercelen. Er wonen hier allerlei soorten planten en dieren. In het water van de sloten groeien waterplanten zoals watergentiaan, kikkerbeet en krabbenscheer. Maar op en in het water leven moerasbewoners zoals watervogels en insecten, en zelfs otters! Maar ook leven er vissen zoals de blankvoorn, modderkruiper en snoek. Langs de oever groeien planten zoals zegge, waterzuring, watermunt en natuurlijk ook riet.