Overgaan op een zit sta bureau

Een goed bureau op je kantoor is erg belangrijk. Veel mensen vergeten dit. Terwijl dit er voor zou kunnen zorgen dat je in de verkeerde houding zit. Continue zitten is ook niet goed voor jezelf en daarom kan een zit sta bureau goed zijn. Waarom dat zo is, zal nader worden toegelicht. Bij de aanschaf van een bureau is het belangrijk dat je kijkt naar wat werkt voor jou. Heb je maar een klein kantoor? Dan is het slim om te kiezen voor een kleiner bureau. Maar ook het bureaublad zelf is belangrijk. Het moet er een zijn die genoeg ruimte biedt en waar je fijn aan kunt werken. Een zit sta bureau is erg aan te raden. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

De voordelen van een zit sta bureau

Wanneer je aan een gewoon bureau zit, zit je continue in dezelfde houding. Ook sta je nooit en dat kan vervelende klachten met zich meebrengen. Bij een zit sta bureau wissel je af met zitten en staan. Dat staan is erg goed voor je omdat je wervelkolom dan in een natuurlijke houding zit. Op die manier zul je minder rugklachten ervaren. Wat je misschien niet zult verwachten is dat een zit sta bureau de productiviteit zal bevorderen. Je brein wordt actiever waardoor je minder makkelijk even indut. Staand werken kan ook ziektes voorkomen omdat je actiever bezig bent. Denk bijvoorbeeld aan diabetes en hart en vaatziekten.

Waar op te letten bij de aanschaf van een zit sta bureau

Wanneer je eraan denkt om een zit sta bureau aan te schaffen, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Allereerst is het belangrijk om te denken aan de grootte van je kantoor. Deze bepaald namelijk ook de grootte van je bureau. Heb je een groot kantoor? Dan kun je het beste gaan voor een groter zit sta bureau met een groter bureaublad. Op die manier heb je lekker de ruimte om goed te kunnen werken. Het omgekeerde geldt dan natuurlijk voor wanneer je een kleiner kantoor hebt. Ook is het belangrijk om te kijken naar de juiste hoogte van het bureau. Zorg ervoor dat het bureau op de door jouw gewenste hoogte kan staan zodat je comfortabel te werk kunt gaan.