Personeelshuisvesting: onmisbaar als je met tijdelijk personeel uit het buitenland werkt

Personeelshuisvesting

Het is bij veel bedrijven de normaalste zaak van de wereld dat er personeel uit verschillende andere landen wordt aangetrokken. Niet zelden gaat het daarbij om medewerkers die tijdelijk worden ingehuurd, bijvoorbeeld om een groot project of een druk hoogseizoen het hoofd te bieden. Evenwel komen ook meer langdurige samenwerkingen met personeel uit het buitenland wel eens voor. Hoe dan ook, als je als bedrijf zijnde buitenlandse werknemers aantrekt, dan heb je doorgaans de verplichting om deze mensen ook onderdak te verschaffen. Deze mensen hebben namelijk meestal geen eigen bezittingen of woonruimte in Nederland. Externe, bemiddelende bedrijven kunnen je gelukkig helpen om snel deze personeelshuisvesting te organiseren. Lees hieronder waar dergelijke woningen onder andere aan moeten voldoen.

Personeelshuisvesting

Waar moeten woningen voor je tijdelijke personeel zoal aan voldoen?

Woningen die bestemd zijn voor tijdelijke of zelfs meer structurele personeelshuisvesting moeten aan onder meer de volgende aspecten voldoen:

  • De woningen moeten aan redelijke standaards voldoen op het gebied van verwarming, licht en ventilatie.
  • De algehele staat van het onderhoud van de woning moet in orde zijn.
  • De woning moet gemeubileerd zijn, want de meeste werknemers die uit het buitenland komen hebben hier in Nederland zelf geen materialen.
  • De woning moet niet te ver gelegen zijn van de plek waar de werkzaamheden moeten worden verricht.
  • Er moet voldoende ruimte zijn in de woning voor de werknemers om zich even terug te kunnen trekken.