Railverlichting voor in huis of op kantoor 

led spots op rail

Ben je op zoek naar de ideale oplossing voor verlichting op meerdere plaatsen voor in huis of op kantoor? Dan is railverlichting is hiervoor dé ideale oplossing. De rail hoeft maar vanaf één aansluitpunt of voedingskabel aangesloten te worden. Railverlichting bestaat uit rails, railaccessoires en led spots op rail, waarmee je de perfecte verlichting creëert voor in huis of op kantoor. Een ander belangrijk voordeel van een railverlichting is de snelle en eenvoudige montage van het systeem. De spanningsrail en led spots op een rail kunnen makkelijk worden uitgebreid en verplaatst. 

De 1-fase railverlichting

Er zijn drie soorten railverlichting. De 1-fase railverlichting, de 3-fase railverlichting en de lux railverlichting. De 1-fase railverlichting wordt het meest toegepast in woningen. Met de 1-fase railverlicht kunnen alle aangesloten spots of pendelarmaturen tegelijkertijd aan- en uitgeschakeld worden. De rails kunnen met een ijzerzaag in de gewenste lengte gezaagd worden en met koppelstukken kun je de rail verlengen. Een 1-fase railverlichting heeft interne koperen geleiders: nul, fase en aarde en sluit je aan op één schakelaar of dimmer. De 1-fase railspots zijn standaard uitgerust met een railadapter. 

led spots op rail

De 3-fase railverlichting

De 3-fase railverlichting wordt vaak toegepast in kantoren en winkelpanden. De led spots op rail of pendelarmaturen kunnen in groepen in- en uitgeschakeld worden, waardoor de 3-fase railverlichting erg praktisch en efficiënt zijn. Een 3-fase railverlichting heeft interne koperen geleiders: nul, fase-1, fase-2, fase-3 en aarde. Deze rail sluit je aan op maximaal drie schakelaars of drie dimmers óf een combinatie hiervan. De 3-fase railspots zijn standaard uitgerust met een 3-fase railadapter.

De lux railverlichting

De lux railverlichting zijn in diverse lengtes te verkrijgen of met een ijzerzaag in iedere gewenste lengte te zagen. Met koppelstukken kun je de rail verlengen en een splitsing of een hoek maken. De lux rail heeft interne koperen geleiders: nul, fase en aarde en sluit je aan op één schakelaar of één dimmer. Met één aansluiting kun je alle led spots tegelijkertijd aan- en uitzetten. De lux railverlichting is standaard uitgerust met een railadapter.

De ideale oplossing voor kantoorpanden en woningen

Een railverlichting is dus de ideale en praktische oplossing om verlichting op meerdere plaatsen in huis of op kantoor te hebben, zonder het gedoe rondom losse snoeren en het verbruiken van te veel Volt.