Schaduw toevoegen aan uw tuin

Mooie haag

Het geven van broodnodige zonne schuilplaats aan uw planten kan gemakkelijker zijn dan je zou denken. Hier zijn enkele voorbeelden om u aan het denken over uw tuin en hoe het is opgezet (Bron: https://www.rainbow-collection.nl/).

Permanente structuren

Dit is wat iedereen als eerst lijkt te denken bij het praten over schaduw toevoegen aan een tuin. De commerciële type schaduw structuur, ondersteund door grote vierkante metalen palen die de hele tuin schaduwrijk maakt is een aanpak.

Een andere is het plaatsen van containers aan de oostkant van uw huis of garage. Hierdoor komt er volle ochtendzon en begint de schaduw in de vroege middag, en door het heetste deel van de dag is staan de planten in lichte schaduw – geen directe zon en alleen gereflecteerd licht.

Nog een ander manier van het creëren van schaduw met permanente structuren is een ketting-link hek met ingeweven privacy, hetzij 6 of 8 meter hoog. Sommige huizen hebben deze al als een grenshek en alles wat je hoeft te doen is het toevoegen van de privacy weefsel.

Tijdelijke structuren

Dit zijn de meest voorkomende vormen van niet-levende zonneschermen, zoals knikarmschermen en uitvalschermen, gemakkelijk opgemaakt en naar beneden gehaald als dat nodig is. Een ander voorbeeld is een schaduwdoek zip-gebonden aan het zuiden van een tuin, het verstrekken van zowel schaduw en wind filtering. De hoeveelheid schaduw is afhankelijk van de hoogte van het hek.

Woonstructuren

Deze kunnen ofwel tijdelijk ofwel permanent zijn denk bijvoorbeeld aan een huis dat je specifiek koopt op waar de tuin zit, zo heb je permanent schaduw waar je het nodig hebt. Of tijdelijke schaduw zoals een overkapping die je voor de winter weer kan afbreken.

Zoals dit artikel heeft bewezen zijn er verschillende manieren om schaduw te creëren. En hopelijk heeft dit artikel je genoeg geïnspireerd om je tuin aan te pakken en eindelijk de tuin van je dromen te creëren.