Verschillende soorten verf voor op jouw muur

Het is natuurlijk super leuk om je muren een nieuwe look te geven. Dat geef je huis namelijk ook meteen een nieuwe uitstraling. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen hun muren eens in de zoveel jaren aanpakken. Een nieuw kleurtje erop, de muren weer mooi netjes, wie wil dat nou niet? Maar als je van plan bent om je muren te gaan verven, moet je van tevoren natuurlijk wel weten wat je nodig hebt. Voor welke kleuren wil je gaan en welke soorten verf wil je op jouw muur? Daar gaan we het in dit artikel over hebben. We zullen verschillende soorten verf gaan uitlichten en toelichten.

Een natuurlijke soort verf

Als je voor een natuurlijke soort verf wil gaan, dan is kalkverf een goede optie. Deze soort verf is op waterbasis en erg milieuvriendelijk. Het zorgt voor een wolkachtige structuur op je muren. Dat maakt je muren erg levendig. Je kan de verf kopen in allerlei kalkverf kleuren. Er zit voor iedereen dus wel een geschikte kleur tussen. Je kan zowel voor rustige kleuren gaan, als voor de wat meer opvallende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de neutrale witte, bruine of grijze tinten, maar ook aan de wat meer opvallende gele, blauwe of roze tinten. Het is ook erg leuk om deze verschillende kleuren met elkaar te combineren.

Hele gave betonlook verf

Maar ook de betonlook is tegenwoordig weer helemaal in. Het geeft je huis een stoere industriële look. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun muren te verven met betonlook verf. Dit geeft een wat meer veeg achtige look aan je muren, wat voor een erg knusse sfeer zorgt. Je kan de betonlook verf leuk combineren met een laminaatvloer, stenen vloer, maar ook met een betonnen vloer. Je kan beton cire kopen in allerlei verschillende kleuren, waardoor er altijd wel iets tussen zit dat leuk bij je muren past. Zo trek je de industriële stijl helemaal door in je gehele woning en wordt het een mooi geheel.