Voor een vloertegels restpartij gelden eigenlijk dezelfde regels als die voor een restpartij wandtegels. Meet goed op hoeveel u nodig heeft en houd rekening met een foutmarge, zodat het niet erg is als u een tegel breekt en zodat u genoeg heeft, wanneer er her en der een stuk afgesneden moet worden.

logo

Wanneer u het leuk vindt om verschillende kleuren bij elkaar te plaatsen, dan zult u minder moeite hebben om voldoende tegels te vinden voor een lage prijs, er liggen vaak verschillende doosjes met restpartijen tegels waaruit u dan kunt kiezen. Bent u echter van plan om door de hele badkamer bijvoorbeeld één en dezelfde vloertegel te gebruiken dan moet u wat beter zoeken. In dat geval is het vaak handiger om even wat verder te reizen naar een tegeltoko, of een tegeloutlet. Er zijn er legio te vinden op het internet.

Als u zeker wilt weten dat de wandtegels naar uw smaak zijn, dan is het zeker zaak om niet online te bestellen maar zelf de vloertegels zelf te gaan halen. Vergeet daarbij niet dat je voor een natte ruimte anti slip tegels nodig hebt, meet dit gedeelte dus ook goed op voordat u gaat kijken. Bij een tegeltoko bijvoorbeeld zult u vast slagen voor een vloertegels restpartij, daar kopen ze vrijwel alleen grote restpartijen op en niet een enkel doosje van een bepaalde kleur.