Sedums zijn ongetwijfeld het beste voor groene daken. Laten we nu eens kijken waarom ze de beste zijn. Om te beginnen hebben ze een zeer ondiepe wortel, wat betekent dat ze geen diepe wortels hebben. Dit is erg belangrijk voor een groendak. We willen niet dat er op ons dak planten in bomen groeien. Ze zijn ook heel licht van gewicht, ze kunnen ook goed tegen droogte en hete zomers hebben er niets mee. Sedums zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben ook weinig water nodig. Deze kleine planten hebben immuniteit tegen insecten, plagen en ziekten. Ze kunnen bijna elk extreem weer aannemen. Dit soort voordelen maakt ze de perfecte keuze voor groendaken.

Een kort detail van sedums

Laten we even teruggaan in de geschiedenis, sedum planten komen oorspronkelijk uit het noorden, dat is het noordelijk halfrond en ook de Middellandse Zee. Ze zijn ook te vinden in Zuid-Amerika, Noord-Afrika. Deze planten zijn perfect voor groendaken omdat ze overleven in koude en droge gebieden, vooral waar water schaars is. De natuurlijke eigenschappen van Sedum maken het perfect voor dakbegroeiing. Ze maken deel uit van de familie Crassulaceae. Deze familie heeft duizenden verschillende plantensoorten. Sedum heeft ook het vermogen om water op te slaan in bladeren. Vandaar dat ze ook wel bladsucculent worden genoemd.

Bodembedekkers

De meeste bodembedekkers passen niet goed bij een groendak, omdat ze meestal dieper wortelen en diepere grond en gunstige vochtige omstandigheden nodig hebben, en daardoor staan ​​ze niet zo mooi op het dak. Sommige groene afdekkingen zijn echter geweldig voor daken. Laten we ze eens bekijken. Delosperma cooperi – ze worden tot 2 centimeter lang. En de bloesems bloeien zo goed in de zomer. Dit doen ze ongeveer 4 weken achter elkaar. Ze laten ook bestuiving toe en doen het erg goed bij droogte. Een andere om op te letten zijn sneeuw-in-zomerplanten. Deze planten zijn ook droogtetolerant en worden tot 5 centimeter lang. Ze bloeien meestal in de vroege zomer en het late voorjaar.