Warmte terugwin installatie onderhouden

Warmte terugwin installatie

Als je eenmaal in het bezit bent van een warmte terugwin installatie, is het natuurlijk ook erg belangrijk om dit goed te onderhouden. De investering is tenslotte groots geweest en je wil uiteraard zo lang mogelijk blijven genieten van dit systeem en alle bijkomende voordelen die het met zich meebrengt. Het verschilt per los onderdeel wanneer er onderhoud nodig is en hoe dit het beste uitgevoerd kan worden. Daarom is het goed om dit goed bij te houden en eventueel afspraken te maken. Ook het onderhoud is een investering in jouw installatie, maar wel erg belangrijk. 

3-delig onderhoud

Het onderhoud van je warmte terugwin installatie bestaat uit 3 delen. Waarvan jijzelf 1 deel kunt doen. Dit houdt namelijk in dat je de luchtfilters kunt ontdoen van het stof met een stofzuiger en dat je de ventielen het beste schoon kunt maken met water. De filters moeten om de 1 tot 6 maanden en de ventielen om de 6 maanden schoongemaakt worden. Een monteur doet de andere 2 delen, dit bestaat uit het onderhoud van de wtw-unit door deze goed te reinigen en goed in te regelen en door de ventilatiekanalen de inspecteren en vervolgens leeg te zuigen en te ontsmetten. Dit moet ongeveer om de 4 jaar gebeuren. 

Onderhoudscontract afsluiten

Je kunt bij verschillende bedrijven een onderhoudscontract afsluiten. Dan komt er om de ongeveer 3 jaar een monteur bij jou langs die het nodige onderhoud aan jou warmte terugwin installatie pleegt. Je kunt dit zelf bijhouden door in de agenda te zetten wanneer de laatste onderhoudsbeurt is geweest, maar om te voorkomen dat je het vergeet kun je ook een onderhoudscontract afsluiten, dan houdt het bedrijf dit bij en hoef je niet bang te zijn dat je het vergeet. Je kunt dit bij verschillende bedrijven vergelijken door naar de prijzen en het termijn te kijken. Prijzen kunnen lichtelijk variëren, maar het onderhoud moet wel gebeuren.