Wat is de bedoeling van wtw filters?

wtw filters

Tja, wat zijn nou wtw filters? Moet je dit nou echt weten? Nou, het is toch belangrijker dan je denkt. Wtw filters zijn er om ervoor te zorgen dat de lucht die je huis binnenkomt fris en schoon blijft. Alle andere stofdeeltjes of mogelijke gifstoffen worden buiten gehouden, zodat jij en je gezin of partner veilig kunnen ademen. Zoals elk filter zal je wtw filter na verloop van tijd verstopt raken en aan efficiëntie verliezen. Daarom is het belangrijk dat je je filter elk twee jaar vervangt en het systeem een ​​onderhoudsbeurt geeft zodat er geen slechte stoffen binnen komen. Maar waarom is dit zo cruciaal voor onze gezondheid?

wtw filters

Wat slecht lucht met je kan doen  

Voor sommigen is het misschien heel duidelijk wat slechte lucht met je kan doen, maar anderen zijn zich er ook niet van bewust hoe gevaarlijk het soms kan zijn. Een slechte luchtkwaliteit kan niet alleen de ogen, neus en keel irriteren, en kortademigheid veroorzaken, maar kan ook astma en andere aandoeningen van de luchtwegen verergeren of zelfs veroorzaken, en het hart en het cardiovasculaire systeem aantasten. Het langdurig inademen van vervuilde lucht kan ernstige problemen veroorzaken, daarom is het een must om wtw-filters schoon te houden.

Hoe kan je het beste je lucht schoon houden?

De lucht in huis schoon en fris houden is daarom een ​​must. Via wtw-filters doet al veel voor je veiligheid. Er zijn echter andere manieren om dit nog meer te verbeteren. Door meer kamerplanten te hebben en verontreinigingen bij de bron aan te pakken, zoals mensen niet buiten je huis laten roken, kunnen beide helpen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Je kan ook luchtreinigers gebruiken, die speciaal zijn ontworpen om lucht naar binnen te zuigen, onzuiverheden te verwijderen en de schone lucht terug je huis in te sturen. Niet alleen dit, maar andere kleinere opties, zoals planten, kunnen ook al voor schone lucht zorgen.