Interieur is een beroep dat zich richt op architectuur en ruimteplanning, het creëren van samenhangende en esthetisch aantrekkelijke ontwerpen voor interieurs en bedrijven. Professionele interieurontwerpers vereisen gerichte scholing en formele training.

De basisprincipes van het interieur: 3 designprincipes

Wanneer u aan de slag gaat met uw ontwerpen zijn er een paar interieurbasics die in gedachten gehouden moeten worden:

  • Stijl. Het selecteren van een interieur stijl in het begin zal u helpen om uw ruimte samenhangend en gericht in te richten. Er zijn tal van decoratie stijlen om uit te kiezen- zoals armoedige chique, Toscaans, mid-eeuws modern, industrieel, Scandinavische, of boerderij-en velen van hen komen met hun eigen, unieke design elementen, kleurenschema’s of kleurenpaletten, raam behandelingen, plattegronden, en zelfs stijlen van muur-kunst, bijvoorbeeld een stalen deur met glas voor het industriële design. Maak kennis met verschillende stijlen, waaronder welke ontwerp trends op dit moment populair zijn, om een voorproefje te krijgen van welke stijlen en het versieren van ideeën die u leuk vindt.
  • Brandpunt. Elke kamer moet een centraal punt hebben: een interessant of mooi stuk, zoals een kunstwerk, een open haard, een mooie bank of een stalen deur, dat de aandacht van de kijkers trekt. Zorg ervoor dat u hier niet overboord gaat: als u te veel brandpunten in een woonruimte hebt, zal het overweldigend en ongeconcentreerd gaan voelen.
  • Evenwicht. Om evenwicht te bereiken in elke kamer, moet u het visuele gewicht van uw meubels en accenten verdelen. Houd rekening met schaal (grote en kleine items), textuur (harde en zachte items) en positie (hoog, ooghoogte en lage plaatsing en plaatsing links en rechts). Als u aandacht besteedt aan subtiele contrasten in één ruimte, kunt u kamers creëren die compleet en evenwichtig aanvoelen.

Met deze basisprincipes kunt u een geheel huis en elke kamer in diverse stijlen gaan inrichten. Houdt rekening met de basisprincipes, zodat u optimaal kan genieten van het interieur van uw huis en zich thuis gaat voelen.