Wat zijn de kosten van het hebben van een hottub?

Voordat je ervoor kiest om een Welltub hottub in huis te halen moet je jezelf goed verdiepen in de kosten die het hebben van een hottub met zich meebrengt. Je wilt als consument niet eerst een hottub in huis halen om er dan pas achter te komen dat je deze niet kunt onderhouden. Het is lastig om van tevoren te bepalen welke kosten het hebben van een hottub met zich mee zal brengen.

Waar zitten de kosten?

Het kopen van een hottub en de kosten die dit zich met zich zal meebrengen zit in een aantal verschillende zaken. Ten eerste zit het natuurlijk in de aankoop van de hottub. De meeste hottubs zitten rond de 2000 euro. Wil je extra opties, dan zal de prijs oplopen. Naast de kosten van de aankoop zit de prijs natuurlijk ook in de stroom. De originele, klassieke hottub wordt verwarmd met behulp van de houtkachel. Tegenwoordig zijn er ook allerlei varianten van hottubs die werken met elektriciteit. Deze hottubs beschikken over een hele hoop opties die je ook vindt op een typisch bubbelbad. Denk hierbij aan systeem voor het maken van bubbels of een warmtepomp. De kosten hiervan liggen op ongeveer tussen de 1 euro en de 3 euro per dag.

Water verversen

Ook moet je natuurlijk water verversen. Prijs van water is niet over gelijk, maar de frequentie waarmee je het water ververst zal vooral uitmaken in de prijs die je hiervoor betaalt. Het verversen van water en het stoken in een klassieke hottub zal je ongeveer laten uitkomen op 20 tot 30 euro per maand. Een hottub is dus in vergelijking met het typische bubbelbad. Dit kan ook een belangrijke overweging zijn bij het kiezen van een hottub in plaats van een bubbelbad. Toch moet dit niet de enige reden zijn om je keuze voor een hottub te maken. Kijk goed wat beter bij jou en jouw woonsituatie past. Hierop zou je je keuze moeten baseren. De kosten zijn belangrijk maar het plezier dat je ervan hebt is belangrijker. Bekijk Welltub.nl voor meer informatie!