Het hebben van een haard in huis is echt heerlijk. De ruimte waar de haard in staat is lekker warm, mits de haard natuurlijk aan staat. Door de haard kan de verwarming in die ruimte uit en dat scheelt veel geld. Een haard maakt een ruimte daarnaast ook direct een stuk gezelliger. Het is dus altijd een goed idee om een haard in huis te hebben, maar voor welke haard ga je dan?

Gashaard

Een van de haarden waar je uit kunt kiezen is een Faber gashaarden. Een gashaard is enorm handig. Iedereen kan eenvoudig met een gashaard omgaan. Het is namelijk super simpel om de haard aan en uit te krijgen. Zo kun je de haard met een druk op de knop aan en uit zetten. Je kan zelfs de grootte van de vlam eenvoudig aanpassen. De nieuwste en de meest moderne gashaarden kun je zelfs met je eigen telefoon aan en uit zetten. Hierdoor kan zelfs een kind de haard aanzetten. Een gashaard is daarnaast ook nog eens een erg veilige optie. Je kan namelijk op geen mogelijkheid bij het vuur komen. Dit is enorm handig als je kinderen met grijpgrage handjes hebt of huisdieren hebt die overal in kruipen.

Houtkachel 

Een andere haard is een houtkachel. Deze houtkachels zijn enorm leuk. Je kan ervoor kiezen om een houtkachel in de muur te laten bouwen of om de kachel los in een ruimte te zetten. Je kan alle kanten op met een kachel. Een leuk merk houtkachel is Spartherm. Spartherm heeft hoogwaardige houtkachels in het assortiment staan. Je moet een houtkachel wel zelf aan doen en je moet wachten tot de kachel uit is gebrand. Dit maakt de kachel niet voor iedereen geschikt.