Wil je van die grauwe wintertuin af? Dan is hier de oplossing!

vijgenboom

Wanneer je net bent verhuisd wil je ervoor zorgen dat je vanaf het begin een mooie, maar ook een kwalitatief goede tuin hebt. Dit kan soms nog voor de benodigde twijfels en problemen zorgen. Gelukkig kan je door middel van twee bomen jouw hele tuin ombouwen tot dé tuin in jouw straat, waar alle buurmannen en/of -vrouwen jaloers op zijn. Zo kan je een leilinde planten in jouw tuin of misschien wel een lei haagbeuk, maar waarom niet allebei?

Sterke bomen die bij elk klimaat garant staan

Als er wordt gesproken over sterke bomen die zowel in meerdere klimaat toestanden kunnen verkeren, dan wordt daarmee bedoeld dat deze bomen zowel in de zomer bij warmte als in de winter bij hevige kou blijven staan. De leilinde is een boom die haast niet meer weg te denken is uit de Nederlandse tuinen. Deze boom kenmerkt zich voor genoeg beschutting en dus ook privacy. Wat vandaag de dag ook steeds belangrijker wordt. Maar deze boom bloeit in de zomer uit tot een kleurrijke boom en blijft in de winter ook zijn mannetje staan. Dit geldt ook voor de lei haagbeuk. Hierbij krijg je een krachtpatser als het ware met een sierlijke finishing touch. Daarnaast groeit de lei haagbeuk ook goed in schaduwrijke plekken, maar ook in zonnige posities.

Met leibomen zit je altijd goed

Doordat deze bomen zo goed kunnen verkeren in verschillende weertypes, is het een gewilde en vertrouwde boom om in jouw tuin te hebben staan. Zo heb je een mooie aanvulling van jouw tuin. Ook een voordeel is dat deze bomen eenvoudig kunnen worden verplaatst, want ze groeien relatief snel en goed op hun nieuwe plek door. Al met al ben je met de leibomen verzekerd van een betrouwbare en mooie boom.